Drukkers bundelen krachten in de AR app Veeew

De Groningse drukkerij Scholma introduceert een multimedia app waarmee middels Augmented Reality drukwerk tot leven komt.
De drukkerij heeft de eerder door de Belgische Group Joos ontwikkelde app Veeew doorontwikkeld en op de markt gebracht.
Met Veeew kan de gebruiker een taalkeuze maken. De app toont bovendien video’s in de eigen omgeving, en niet via Youtube, zodat je op het eind geen gelijkaardige video’s van concurrenten te zien krijgt.
Interactieve knoppen zorgen voor snelle en directe call-to-action-mogelijkheden. Zo komt de gebruiker bijvoorbeeld direct op een specifieke webpagina terecht door eenvoudig op een interactieve knop te klikken, die bovenop een beeld op het scherm van het toestel getoond wordt. Een bestelling plaatsen, een product bekijken een enquête of formulier invullen het is allemaal mogelijk.
Veeew is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen Scholma Print & Media, Group Joos in België en MultiMediaMarkers in Groningen, die samen investeerden. Martin Scholma: “We hebben elkaar gevonden op het snijvlak van papier, digitaal en ICT, dat werkt heel inspirerend, zeker in een omgeving van City and Provence of talent.” De VEEEW BV zetelt formeel in Bedum. De klant kan
kiezen tussen verschillende Veeew-formats, die afhankelijk zijn van het aantal afbeeldingen dat wordt gescand en het aantal gebruikers. In de, volgens Scholma laagdrempelige prijsopbouw, wordt per Euro een percentage opzij gelegd voor uitbreiding van de mogelijkheden. “Deze innovatieve, multimediale en interactieve app biedt onze klanten fantastische mogelijkheden.”

Veeew is de toepassing van Augmented Reality. Augmented Reality (AR) is een live beeld die aan de werkelijkheid wordt toegevoegd wanneer u een afbeelding of product bekijkt met uw telefoon of tablet. Door het scannen van een afbeelding wordt direct informatie vanuit het internet opgehaald en ‘augmented’ getoond op het drukwerk. Daarbij kunnen verschillende kanalen tegelijk worden ingezet. Zoals met video’s, foto’s of geluidsfragmenten. Knoppen om naar websites te gaan, een email te versturen, te bellen en social media toe te passen. Knoppen om direct een helpdesk te bellen, een product te bestellen, of om uw producten in 3D te tonen vanuit drukwerk. Veeew is een generieke app waardoor alle klanten met één app Augmented Reality toepassen in hun drukwerk.

Kijk op www.boekbol.nl